Uzmanlar uyarıyor: Nefes darlığı kalp hastalığının habercisi olabilir!

Aort Kapak Hastalığının Teşhisi ve TAVI Yöntemi

Nefes darlığı, çabuk yorulma ve çarpıntı gibi şikayetler yaşlılıkla ilişkilendirilse de aslında kalp rahatsızlıklarının belirtisi olabilir. Bu tip semptomlar yaşayan kişilerin sağlık durumlarını göz ardı etmemeleri ve aort kapak hastalıklarının teşhisinde gecikmeye yol açmamaları önemlidir. Özellikle yaşlı hastalarda, kalp rahatsızlıkları ve ek sağlık sorunları bulunan aort kapak hastalarına, ameliyat riski olmadan aort kapağının değişimini sağlayan TAVI yöntemi önemli bir seçenek olabilmektedir.

TAVI Yöntemi ve Özellikleri

TAVI, kalbin aort kapağındaki daralma ve kireçlenme sonucu kan pompalama sorunlarını gidermek için kullanılan bir yöntemdir. Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Ekibi tarafından vurgulanan bu yöntemin, hastalar için ameliyata göre daha konforlu bir seçenek olduğu belirtilmektedir. TAVI işlemi, kasıktan yapılan küçük bir kesi ile aort kapağının değiştirilmesini içerir ve hastaların daha kısa sürede iyileşmelerini sağlayabilir.

Risk Düzeyi ve Uygulanabilirlik

Doç. Dr. Muhsin Kalyoncuoğlu tarafından yapılan açıklamaya göre, TAVI yöntemi artık yalnızca ameliyat edilemeyen hastalarda değil düşük ve orta riskli hastalarda da uygulanabilmektedir. Özellikle 75 yaş üzeri hastalar ve çeşitli sağlık sorunları bulunan hastalar için tercih edilen bu yöntem, kardiyologlar ve kalp ekibinin birlikte vereceği kararlarla belirlenmektedir.

Yeni Nesil TAVI Kapakları ve Avantajları

Uzm. Dr. Ersan Oflar, Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde kullanılan yeni nesil TAVI kapakları sayesinde işlemlerin daha başarılı ve konforlu bir şekilde gerçekleştirildiğini belirtmektedir. Bu kapaklar, hekimlere daha doğru hizalama imkanı sağlarken hastaların kalıcı pil ihtiyacını azaltabilir ve uzun vadeli başarı için önemli bir rol oynayabilir.

TAVI İşlemlerinde Uzmanlık ve Deneyim

TAVI işlemlerinin yılda 100 vakaya kadar yapıldığı ve deneyimin artmasıyla başarı oranlarının yükseldiği bilinmektedir. Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Ekibi, her hafta bir ya da iki hastaya TAVI uyguladıklarını ve hastaların tedavi süreçlerinin oldukça başarılı geçtiğini vurgulamaktadır.

Related Posts

Karın Şişliği Nasıl Geçer?

Karın şişkinliğine karşı 7 çözüm. Uzmanlar, karın şişliği yaşayan kişiler için uygulanması kolay 7 öneride bulundu. 

Günümüzde Arkadaşlıklar Çıkar Üzerinden Kuruluyor!

Uzmanlar, günümüzde arkadaşlıkların çıkar ilişkileri üzerinden kurulduğunu belirterek, yoldaşlık geleneğinin de sürdüğünü ifade etti. 

Kesi ve yara izi yok! Tümörleri buharlaştıran mucize tedavi: Ablasyon

Son yıllarda kanser tedavilerinde yaşanan gelişmelerle özellikle girişimsel onkoloji kavramı ön plana çıkmaya başladı. Girişimsel Radyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Murat Dökdök, tümörleri ısıyla eriterek adeta buharlaştıran ablasyon tekniği hakkında önemli bilgiler verdi.

Kabızlığa hangi yiyecekler iyi geliyor?

Kabızlığa hangi yiyecekler iyi geliyor?

Uzmanından güneş ışınlarına karşı uyarı: Cilt kanserine yol açıyor

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Deri ve Zührevi hastalıkları (Dematoliji-Cildiye) Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Yazıcı, cilt kanseri sebepleri ve tedavisi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Güneş ışınlarının cilt kanseri için ana risk faktörü olduğunu belirten Dr. Öğretim Üyesi Yazıcı; “Solaryumda maruz kalınan yapay güneş ışını da kanser gelişimi için aynı riske sahiptir. Cilt kanseri için diğer risk faktörlerinin başında yaş gelir. Yıllar içerisinde ne kadar süre güneşe maruz kalınırsa cilt kanseri gelişim riski artar” dedi.

Diyetisyenden uyarı: Bayramda günlük et tüketimi kadınlarda 120, erkeklerde 180 gramı geçmemeli

Diyetisyenden uyarı: Bayramda günlük et tüketimi kadınlarda 120, erkeklerde 180 gramı geçmemeli