Su alırken etiketi kontrol edin! Bu oran böbrek taşına neden oluyor

Böbrek Sağlığı İçin Su Tercihinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Böbrek sağlığını korumak için günlük yeterli miktarda su tüketmek önemlidir. Ancak, bazı sular böbrek sağlığı için risk taşıyabilir.

Mineraller açısından zengin olan sular, özellikle kalsiyum ve sodyum gibi elementler, böbreklere fazladan yük bindirebilir ve böbrek taşlarının oluşumunu teşvik edebilir. Bu nedenle, suyun buharlaşmasından sonra kalan mineral tuzlarına dikkat etmek önemlidir.

Böbrek Rahatsızlığı Olanlar Düşük Sodyum Oranlı Suları Tercih Etmeli

Uzmanlar, suların sabit tortu oranının 200 mg/l’den az olmasını, ideal olarak 100 mg/l civarında olmasını önermektedir.

Böbrek sağlığını desteklemek için, düşük sabit tortu oranına sahip su markalarını tercih etmek önemlidir. Bazı markalar, sadece 22 mg/l kadar düşük sabit tortu oranına sahip su sunmaktadır.

Özellikle böbrek rahatsızlığı bulunan kişiler için, düşük mineral içeriğine sahip suları tercih etmek önemlidir. Ayrıca, yüksek kalsiyum ve sodyum içeren suların tüketiminden kaçınılması önerilir.

Sporcular İçin Mineral İçeriği Zengin Sular Tercih Edilebilir

Sporcular, terleme sonucu kaybettikleri mineralleri telafi etmek için potasyum, magnezyum ve sodyum gibi zengin suları tercih edebilirler.

Yüksek tansiyona sahip bireyler için, düşük sodyum içeriğine sahip suların tercih edilmesi önemlidir. Bu sular, su tutulmasını önleyerek böbreklere olan baskıyı azaltabilir.

Şişelenmiş su tüketenler, mikroplastik sorunu yaşama riskiyle karşı karşıya kalabilirler. Bu durumda, musluk suyunun tercih edilmemesi durumunda ev tipi su filtreleri kullanılabilir. Su filtreleri, musluk suyundan kaynaklanan kirlilikleri temizleyerek daha sağlıklı bir içme suyu sunabilir.

Related Posts

Günümüzde Arkadaşlıklar Çıkar Üzerinden Kuruluyor!

Uzmanlar, günümüzde arkadaşlıkların çıkar ilişkileri üzerinden kurulduğunu belirterek, yoldaşlık geleneğinin de sürdüğünü ifade etti. 

Kesi ve yara izi yok! Tümörleri buharlaştıran mucize tedavi: Ablasyon

Son yıllarda kanser tedavilerinde yaşanan gelişmelerle özellikle girişimsel onkoloji kavramı ön plana çıkmaya başladı. Girişimsel Radyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Murat Dökdök, tümörleri ısıyla eriterek adeta buharlaştıran ablasyon tekniği hakkında önemli bilgiler verdi.

Kabızlığa hangi yiyecekler iyi geliyor?

Kabızlığa hangi yiyecekler iyi geliyor?

Uzmanından güneş ışınlarına karşı uyarı: Cilt kanserine yol açıyor

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Deri ve Zührevi hastalıkları (Dematoliji-Cildiye) Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Yazıcı, cilt kanseri sebepleri ve tedavisi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Güneş ışınlarının cilt kanseri için ana risk faktörü olduğunu belirten Dr. Öğretim Üyesi Yazıcı; “Solaryumda maruz kalınan yapay güneş ışını da kanser gelişimi için aynı riske sahiptir. Cilt kanseri için diğer risk faktörlerinin başında yaş gelir. Yıllar içerisinde ne kadar süre güneşe maruz kalınırsa cilt kanseri gelişim riski artar” dedi.

Diyetisyenden uyarı: Bayramda günlük et tüketimi kadınlarda 120, erkeklerde 180 gramı geçmemeli

Diyetisyenden uyarı: Bayramda günlük et tüketimi kadınlarda 120, erkeklerde 180 gramı geçmemeli

Baba adayları dikkat: Bunlar kısırlığın başlıca sebepleri!

Baba adayları dikkat: Bunlar kısırlığın başlıca sebepleri!