Diyetisyenden uyarı: Bayramda günlük et tüketimi kadınlarda 120, erkeklerde 180 gramı geçmemeli

Kurban Bayramında Sağlıklı Beslenme Önerileri

Kaliteli protein kaynağı olan kırmızı etin tüketiminde porsiyon kontrolü ve doğru pişirme yönteminin önemi vurgulandı. Beslenme ve Diyet Uzmanı Gözdenur Çavuş Uka, özellikle fazla sakatat tüketiminin gut ve böbrek hastalıklarına yol açabileceği uyarısında bulundu. Kurban Bayramı süresince günlük et tüketiminin belirli miktarları aşmaması gerektiğini belirten Uka, et tüketimine eşlik edecek dengeli bir tabağın sindirimi destekleyeceğini ifade etti.

Kurban Bayramında Beslenme Önerileri

Diyetisyen Gözdenur Çavuş Uka, Kurban Bayramı’nda artan et ve tatlı tüketiminin bazı riskleri beraberinde getirebileceğini hatırlattı. Özellikle sindirim sistemi ve kronik rahatsızlıkları olan bireylerin dikkat etmesi gereken konuları vurgulayan Uka, bayram sofralarında sağlıklı tercihler yapmanın önemine değindi.

Et Tüketiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Uzmanlar, bayram süresince et tüketiminde dikkatli olunması gerektiğine işaret ediyor. Etin porsiyon kontrolü ve pişirme şekli büyük önem taşıyor. Aşırı et tüketiminin sağlık sorunlarına yol açabileceğini vurgulayan Diyetisyen Uka, et tüketimi konusunda önerilerde bulundu.

  • Her öğüne çiğ sebze veya salata eklemek
  • Probiyotik kaynakları tüketmek
  • Baharatların sindirimi destekleyici etkilerinden faydalanmak
  • Yemek sonrası kısa yürüyüşler yaparak sindirimi kolaylaştırmak
  • Lifli besinler ve bol su tüketerek bağırsak sağlığını korumak

Bunun yanı sıra etin saklanması ve pişirilmesi konusunda da bilgiler veren Uka, et tüketirken dikkat edilmesi gereken noktaları detaylandırdı. Kalp hastaları ve kronik hastalığı olan bireylerin özellikle dikkat etmesi gereken noktaları vurgulayan Uzman, sağlıklı bir şekilde et tüketiminin önemine değindi. Unutmayın, sağlıklı ve dengeli beslenmek her zaman en önemli önceliktir!

Related Posts

Daha sağlıklı bir karaciğer için nasıl beslenmelisiniz?

Daha sağlıklı bir karaciğer için nasıl beslenmelisiniz?

Karın Şişliği Nasıl Geçer?

Karın şişkinliğine karşı 7 çözüm. Uzmanlar, karın şişliği yaşayan kişiler için uygulanması kolay 7 öneride bulundu. 

Günümüzde Arkadaşlıklar Çıkar Üzerinden Kuruluyor!

Uzmanlar, günümüzde arkadaşlıkların çıkar ilişkileri üzerinden kurulduğunu belirterek, yoldaşlık geleneğinin de sürdüğünü ifade etti. 

Kesi ve yara izi yok! Tümörleri buharlaştıran mucize tedavi: Ablasyon

Son yıllarda kanser tedavilerinde yaşanan gelişmelerle özellikle girişimsel onkoloji kavramı ön plana çıkmaya başladı. Girişimsel Radyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Murat Dökdök, tümörleri ısıyla eriterek adeta buharlaştıran ablasyon tekniği hakkında önemli bilgiler verdi.

Kabızlığa hangi yiyecekler iyi geliyor?

Kabızlığa hangi yiyecekler iyi geliyor?

Uzmanından güneş ışınlarına karşı uyarı: Cilt kanserine yol açıyor

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Deri ve Zührevi hastalıkları (Dematoliji-Cildiye) Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Yazıcı, cilt kanseri sebepleri ve tedavisi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Güneş ışınlarının cilt kanseri için ana risk faktörü olduğunu belirten Dr. Öğretim Üyesi Yazıcı; “Solaryumda maruz kalınan yapay güneş ışını da kanser gelişimi için aynı riske sahiptir. Cilt kanseri için diğer risk faktörlerinin başında yaş gelir. Yıllar içerisinde ne kadar süre güneşe maruz kalınırsa cilt kanseri gelişim riski artar” dedi.