ABD’li Devler Merkez Bankası’nın Faiz Kararını Açıkladı

Merkez Bankası merakla beklenen faiz kararını yarın açıklayacak. Dolar, altın ve borsa dört gözle Merkez Bankası’nın faiz kararını bekliyor.

ABD merkezli dev yatırım bankası Morgan Stanley, Merkez Bankası’nın yarın açıklanması beklenen mayıs ayı toplantısında faiz artışı beklemediklerini açıklayarak, “Ek likidite önlemlerinin alınmasını bekliyoruz” ifadeleriyle değerlendirdi.

Merkez Bankası kritik faiz kararını perşembe günü açıklayacak. Ekonomistler faizin yüzde 50’de sabit bırakılmasını bekliyor.

ABD’nin en büyük bankalarından olan Morgan Stanley de MB’nin politika faizini yüzde 50’de sabit tutmasını piyasa gibi kendilerinin de beklediklerini belirtti.

Mevcut parasal duruşun mart ayı sonundan bu yana net döviz pozisyonunda kayda değer iyileşmeye yol açtığına işaret eden Morgan Stanley, ancak bunun döviz kaynaklı enflasyon baskılarını azaltmak ve enflasyon beklentilerinde kademeli bir iyileşmeyi desteklese de iç talepte ve enflasyonda henüz belirgin bir yavaşlama görmediklerini ifade etti.

Morgan Stanley bu nedenle, PPK’nın 2024 sonu için yüzde 38-42 öngörülen enflasyonla mücadele yoluna yönelik risklere karşı daha fazla artış için kapıyı açık tutmasını beklediklerini kaydetti.

JP MORGAN DA BENZER TAHMİNDE BULUNDU

ABD’li banka JP Morgan, TCMB için öngörülerini sıraladı. Merkez Bankası’nın mayıs ayı toplantısında faiz dokunmasının beklenmediği kaydedilen açıklamada; “Ek likidite önlemlerinin alınmasını bekliyoruz” değerlendirmesi yapıldı.

JP Morgan, TCMB’nin mayıs ayı toplantısında politika faizini yüzde 50 seviyesinde sabit tutmasını beklediklerini açıkladı.

Öte yandan JPMorgan, “Politika faizinin bankalar arası faize ve daha geniş finansal koşullara aktarımını desteklemek için zorunlu karşılık oranlarındaki artış gibi ek likidite önlemlerinin alınmasını bekliyoruz” şeklinde açıkladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx