Dilan ve Engin Polat çiftinin kardeşlerine tahliye! Savcı Dilan Polat için de tahliye istedi

Kurdukları paravan şirketler üzerinden kara para aklamakla suçlanan Engin Polat ve Dilan Polat çiftine yönelik soruşturma sürüyor.

Soruşturma kapsamında yapılan aylık tutukluluk incelemesinde Dilan Polat’ın kardeşi Sıla Doğu ile Engin Polat’ın kardeşi Can Polat’ın da arasında olduğu 11 şüpheli tahliye edildi. Hakimlik 11 kişi için yurtdışına çıkış yasağı ve hafta bir gün karakola imza atma adli kontrolü getirdi.

DİLAN POLAT İÇİN SAVCIDAN TAHLİYE TALEBİ

Öte yandan tutukluluk incelemesi için görüşü sorulan soruşturma savcısının talebi de dikkat çekti. Savcı Dilan Polat’ın da tahliye edilmesini istedi. Ancak Sulh Ceza Hakimliği, beklenen raporların henüz hazırlanmadığını belirterek savcının tahliye talebini reddetti.

DAVAYA BAKAN HAKİM DOSYADAN ÇEKİLMEK İÇİN DİLEKÇE VERDİ

Dilan, Engin ve Sezgin Polat’ın ‘azmettirme’ suçundan cezalandırılması istenen davanın ilk duruşması 25 Nisan günü Küçükçekmece Adliyesi’nde görülmüştü. Hakim görülen ilk duruşmada verdiği ara kararda dosyasının İstanbul Adliyesi’nde bulunan çete dosyasıyla birleştirilmesine karar vermişti. Öte yandan görülen ilk duruşmanın ardından davanın müştekisi Banu Parlak ise şikayetinden vazgeçmişti.

Dosyayı inceleyen İstinaf Mahkemesi, verilen birleştirme kararını bozdu. Yaşananların ardından Küçükçekmece 3. Asliye Ceza Mahkemesi hakimi tarafından Küçükçekmece 5. Ağır Ceza Mahkemesi’ne dilekçe sunuldu. Dilekçede “3 Haziran günü duruşma salonu ile kalem arasındaki koridorda sanık Dilan Polat’ın avukatı Hüseyin Kaya’nın mahkeme hakimini mübaşire sorduğu belirtildi. Dilekçenin devamında “Avukat Hüseyin Kaya dosya hakkında bir şeyler söylemek istediğini, tutukluluğun devamına gerekçe olarak gösterilen üst haddin neyi ifade ettiğini sorduğunda kendisine yasada yazdığını beyan etmemden sonra taleplerinin reddedildiğini, yazılması gereken müzakerelerin yazılmadığını beyan ederek odamda görüşmek istediğini belirtmesi karşısında ‘hiçbir şekilde avukatlarla hiçbir dosyayı odamda görüşmediğimi ve odama kabul etmediğimi’ beyan ettim. ‘Yapacak bir şey kalmadı sizi HSK‘ya şikayet edeceğim’ dedi. Bu aşamadan sonra şahsım yönünden mutlak surette tarafsızlığımdan şüpheye düşüldüğü bu aşamadan sonra ne karar verirsem vereyim tarafların hiçbir şekilde memnun olmayacakları, kararlarda tarafsızlığıma şüphe olarak bakacakları, hatta tarafsızlığımı kabul etmeyecekleri, şahsımın ve yargının tarafsızlığından şüpheye düşülmesinin olumsuz intibaalar bırakacağı değerlendirilmiş olup davadan çekilmiş bulunmaktayım. Çekilme talebinin kabulü ile dosyaya bakacak başka bir hakimin görevlendirilmesini talep ederim” ifadelerine yer verdi.

Küçükçekmece 5. Ağır Ceza Mahkemesi ise dosyanın aynı mahkemeye iadesine ve Dilan, Engin ve Sezgin Polat’ın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx