Federasyondan Arda Güler-Montella açıklaması: Koruyucu amaçlı lineer çalışma

Euro 2024’teki 3-0’lık İspanya yenilgisinin ardından özellikle sosyal medyada Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella, yıldız futbolcu Arda Güler’i ‘oynatmadığı’ gerekçesiyle sert eleştirilerin hedefi oldu.

Çekya maçı öncesi bugün yapılan antrenmanda Montella’nın Arda Güler’le olan görüntüsü gündem oldu.

Maçın arıdndan yaptığı açıklamada “Arda 30 dakikadan fazla oynayacak durumda değildi” diyen Montella’nın Arda’yı “özellikle oynatmadığı” eleştirileri sonrası Türkiye Futbol Federasyonu’ndan (TFF) yanıt geldi.

‘İTİBAR ETMEYİN’

Antrenman öncesi Arda Güler’in kasığındaki ağrı nedeniyle bireysel çalışma yapması kararı verildiği ifade edilen açıklama şöyle:

“A Millî Takımımızın bu akşam gerçekleştirilen antrenmanı sırasında, televizyon kameralarına yansıyan görüntüler üzerine yorum yapılarak oluşturulmuş bir video, sosyal medya mecraları üzerinden dolaşıma sokulmuştur.

Antrenman öncesinde millî futbolcumuz Arda Güler’in kasığındaki ağrı nedeniyle, Çekya maçına kendisini en sağlıklı şekilde hazırlayabilmek adına, bireysel çalışma yapması konusunda teknik heyetimiz ve oyuncu arasında fikir birliğine varılmıştır.

İlgili videoda görülen çalışma, Arda Güler için belirlenen kapsamda olmayıp, millî futbolcumuz daha sonra koruyucu amaçlı lineer çalışmasına yönlendirilmiştir.

Kalbi Türk Millî Takımı için atan sağ duyulu vatandaşlarımızın bu tür içeriklere itibar etmemesi gerektiğini önemle hatırlatırız.”

(SPOR SERVİSİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx