Gold krom harflerle RTE tabelası konulacak

Sayıştay kamu idarelerine ihale konusu işle doğrudan ilgisi olmayan unsurların ihalelere dahil edilmemesi uyarısını yaparken, Malatya’nın AKP’li Pütürge Belediyesi bir skandalına imza attı. Başkanlık 10 Mayıs’ta “Belediye hizmet binası çevre düzenleme” ihalesine çıktı. Şartnamede ilginç bir detay yer aldı. Belediye kendi hizmet binasına çevre düzenlemesi yaparken, Recep Tayyip Erdoğan’ın adı verilen millet bahçesini de unutmadı.

BİR AYDA BİTECEK

Millet bahçesine biri 1360×120 cm, kompozit zemin üzeri gold krom harf ışıklı tabela temini montajı ve bir diğeri 500×70 cm kompozit zemin üzeri gold krom harf ışıklı tabela temini ve montajı yaptıracağını ilan etti. İhale 3 Haziran 2024’te sonuçlandı ve 7 milyon 140 bin TL ödendi. İşin bir ay içerisinde tamamlanacağı belirtildi. Pütürge Belediye Hizmet Binası 2022 yılında 6 milyon 699 bin TL’ye mal edilmişti. Hizmet binasının ikmal ihalesi yani tamamlama ihalesi ise 11 Ağustos 2022’te sonuçlanmış 16 milyon 750 bin TL ödenmişti.. Pütürge’deki Recep Tayyip Erdoğan millet bahçesi içinse 5 Mayıs 2022’de 4 milyon 735 bin TL’lik sözleşme yapılmıştı.

Belediye 600 kilo çerez 5 biner adet kravat ve ipek şal alıp dağıtacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan kamuda tasarruf genelgesi yayınladı ancak Mehmet Sekmen’in başkanı olduğu AKP’li Erzurum Büyükşehir Belediyesi yüklü harcamalardan vazgeçmedi. Belediye kentteki etkinlikler için 600 kilo çerez, 5 bin adet marka kravat, 5 bin adet çift taraflı ipek şal, 5 bin adet oyuncak bebek, 5 bin adet oyuncak araba ve bin adet Oltu taşlı tespih alacak. 6 bin kişiye yemek verecek. Muazzez Ersoy, Ebru Gündeş ve Mustafa Ceceli gibi ünlü sanatçılarla konserler düzenleyecek. Büyükşehir, 7 Mart’ta hizmet alımı ihalesi düzenledi. Teklif sadece belediyenin iştiraki Erzurum Spor Kültür Sanat Etkinlikleri şirketinden geldi. İhalenin bedeli 15 milyon 665 bin 766 lira olarak belirlendi. Tasarruf genelgesi sonrası Belediye kendi firmasında indirim istedi. Ve sadece yüzde 5’lik indirimle ihale 14 milyon 777 bin 990 lira üzerinden sözleşme imzalandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx