Hizmetli mi ? Hizmetli Memur mu ?

Kamuda Çalışan Hizmetli Personellerin Durumu Hakkında Birlik Sağlık Sen Genel Başkan Yardımcısından Çağrı

Birlik Sağlık Sen Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Kucur, kamuda faaliyet gösteren aşçı, berber, bekçi, kaloriferci, teknisyen yardımcısı, terzi gibi farklı unvanlara sahip devlet memurlarının durumuna ilişkin önemli bir basın açıklaması yaptı. Kucur, bu personellerin “yardımcı” etiketi altında sosyal haklardan ve mesleki itibardan mahrum bırakıldığını belirterek, bu durumun düzeltilmesi gerektiğini vurguladı.

Hüseyin Kucur, devlet memurlarının birçoğunun taşeron şirketler aracılığıyla uzun yıllar boyunca çalıştırıldığını ve taşeron çalışanların sonradan sürekli işçi statüsüne geçirildiğini ancak hizmetli olarak görev yapan memurların aynı statüye sahip olamadığını dile getirdi. “Adı Memur, Maaşı Değil!” diyen Kucur, bu personellerin diğer memurlara göre daha düşük maaş aldığını, ek göstergeden yararlanamadıklarını ve kariyer olanaklarından yeterince faydalanamadıklarını belirtti.

Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Kucur, bu durumun değişmesi için eğitim ve liyakatın esas alınması gerektiğini ifade etti. Kamuda görev yapan personelin eğitim düzeylerine ve liyakatlerine uygun şekilde kadrolara geçirilmesi gerektiğini savunan Kucur, 12. Kalkınma Planı’nın hedeflerine de dikkat çekerek, adaletin ve eşitliğin sağlanmasının önemini vurguladı.

Bu çağrıların anayasanın eşitlik ve adalet ilkelerine dayalı haklı bir talep olduğunu söyleyen Kucur, kamuda Yardımcı Hizmetler Sınıfı personelinin durumunun düzeltilmesi gerektiğini belirtti. “Bu talep lütuf değil, anayasal eşitlik çağrısıdır” diyen Kucur, kamuda adaletin sağlanması adına atılması gereken adımlara dikkat çekti. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

Related Posts

Karın Şişliği Nasıl Geçer?

Karın şişkinliğine karşı 7 çözüm. Uzmanlar, karın şişliği yaşayan kişiler için uygulanması kolay 7 öneride bulundu. 

Günümüzde Arkadaşlıklar Çıkar Üzerinden Kuruluyor!

Uzmanlar, günümüzde arkadaşlıkların çıkar ilişkileri üzerinden kurulduğunu belirterek, yoldaşlık geleneğinin de sürdüğünü ifade etti. 

Kesi ve yara izi yok! Tümörleri buharlaştıran mucize tedavi: Ablasyon

Son yıllarda kanser tedavilerinde yaşanan gelişmelerle özellikle girişimsel onkoloji kavramı ön plana çıkmaya başladı. Girişimsel Radyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Murat Dökdök, tümörleri ısıyla eriterek adeta buharlaştıran ablasyon tekniği hakkında önemli bilgiler verdi.

Kabızlığa hangi yiyecekler iyi geliyor?

Kabızlığa hangi yiyecekler iyi geliyor?

Uzmanından güneş ışınlarına karşı uyarı: Cilt kanserine yol açıyor

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Deri ve Zührevi hastalıkları (Dematoliji-Cildiye) Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Yazıcı, cilt kanseri sebepleri ve tedavisi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Güneş ışınlarının cilt kanseri için ana risk faktörü olduğunu belirten Dr. Öğretim Üyesi Yazıcı; “Solaryumda maruz kalınan yapay güneş ışını da kanser gelişimi için aynı riske sahiptir. Cilt kanseri için diğer risk faktörlerinin başında yaş gelir. Yıllar içerisinde ne kadar süre güneşe maruz kalınırsa cilt kanseri gelişim riski artar” dedi.

Diyetisyenden uyarı: Bayramda günlük et tüketimi kadınlarda 120, erkeklerde 180 gramı geçmemeli

Diyetisyenden uyarı: Bayramda günlük et tüketimi kadınlarda 120, erkeklerde 180 gramı geçmemeli