İngiliz BBC, başıboş köpeklere karşı düzenlemeyi hedef aldı

AA

Başıboş köpek sorununu çözmek üzere Hayvanları Koruma Kanunu’nda değişiklik yapılacak.

Birtakım çevreler düzenlemeye karşı algı çalışması yürütürken, bu çabalara İngiltere merkezli BBC de katıldı.

Daha önce Reuters, köpekleri ‘uyutma’ planının uygulanamaz olduğunu öne sürmüştü. BBC de çeşitli görüşlere yer verdiği “Sokak köpekleri tartışması: Sorun nasıl çözülmeli?” başlıklı haberinde konuyu ele aldı.

“Köpekleri götürürlerse bizler için de çare düşünsünler”

Düşüncesine yer verilen bir vatandaş, “Sokaktaki köpekleri götürürlerse, bizler için de bir çare düşünsünler. Çünkü bizim kalbimizi de söküp götürecekler.” dedi.

Sahiplenilmeyen hayvanların ‘uyutulmasını’ istemiyorlar

Yasa tasarısının Meclis’ten geri çekilmesini isteyenler, sahiplenilmek üzere köpeklere verilecek 30 günlük sürenin sonunda uyutulma işlemi yapılmaması gerektiğini savundu.

Söz konusu düzenlemenin ‘kabul edilemeyecek’ olduğunu söylediler. Haberin görüntülerinde, düzenlemeye karşı çıkanların gösterileri paylaşıldı.

“1 metre alanına giriyorsanız tepki gösterebilir”

Haberde, konuyla ilgili bir uzmanın şu ifadeleri aktarıldı:

Köpek, 10 metre ötesine geçtiğiniz zaman reaksiyon göstermiyorsa tamam. Ama siz kalkıp 5 metre, 1 metre alanına giriyorsanız tepki gösterebilir.

İngiltere’de köpekler uyutuluyor

Avrupa’da sokaklarında sahipsiz hayvanların görülmediği ülkelerden olan İngiltere’de geçen yıl başıboş yakalanan 17 bini aşkın köpeğin yarısından fazlası önceki sahibiyle buluşturuldu, yüzde 1’i ise uyutuldu.

Belediyeler, İngiltere’nin herhangi bir yerinde bulunan bir köpekten, hayvanlara yardım ve barınak sağlayan kuruluşları haberdar ediyor. Bir hafta boyunca köpeğin sahibi aranıyor.

Bu süreçte mikroçip sayesinde sahibine ulaşılamayan, bir dernek barınağına alınamayan ya da üçüncü bir kişi tarafından sahiplenilmeyen köpekler uyutuluyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx