Kapadokya’da Sıcak Hava Balonu Çalıştayı Başladı

Nevşehir’de düzenlenen “Sıcak Hava Balonu Sektöründe Emniyet, Teknoloji ve Gelecek Perspektifleri” konulu çalıştay başladı.

Kapadokya Üniversitesince (KÜN) Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) desteğiyle kentteki bir otelde düzenlenen çalıştayda, SHGM yetkilileri, akademisyenler, sektör temsilcileri ve pilotlar bir araya geldi.

Nevşehir Vali Yardımcısı Mücahit Öztürk, çalıştayın açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye’nin sıcak hava balonculuğunda uluslararası standartlara uygun denetim mekanizmalarını hayata geçirerek güvenlik konusunda önemli bir noktaya yükseldiğini belirtti.

Sektörün gelişerek büyümesinin, yeni proje ve çalışmalarla mümkün olabileceğini vurgulayan Öztürk, “Her zaman daha iyisini yapmak, gelişen teknolojiyi yakından takip ederek süreçleri daha güvenli hale getirmek en büyük sorumluluklarımızdan biridir.” dedi.

Öztürk, havacılık sektörünün teknolojik gelişmelere hızla adapte edilmesi gerektiğini dile getirerek, şöyle konuştu:

“Balon üretiminden hava trafik kontrol sistemlerine, meteorolojik analizlerden pilot eğitimine kadar birçok noktada modern teknolojilerin kullanımı büyük önem arz etmektedir. Yapay zeka destekli hava tahmin sistemleri, dijital izleme ve yönlendirme mekanizmaları, pilot eğitiminde simülasyon teknolojilerinin kullanımı gibi inovatif çözüm, sektörün geleceğinde belirleyici olacaktır. Gelecek perspektifimizi doğru çizmek, sektörün sürdürülebilir büyümesini sağlamak zorundayız. Çevre dostu uygulamalar, karbon ayak izinin azaltılması, enerji verimliliği sağlayan yeni tasarımlar, bölgesel işbirlikleri ve yerel kalkınmaya katkı sağlayacak projeler, bu noktada büyük önem taşımaktadır.”

“Son yıllarda Türkiye’de bu sektör ziyadesiyle gelişti”

SHGM Genel Müdür Yardımcısı Feyzullah Çınar ise çalıştayın, Türkiye’nin sıcak hava balonculuğu alanındaki büyümesi ve gelişmesine katkı sunacağına inandığını belirtti.

Çınar, “Sıcak hava balon sektörü sadece turizmin değil, sivil havacılığın da önemli bir bileşenidir. SHGM olarak sıcak hava balon operasyonlarının mevzuatsal düzenlemeleri ve operasyonel gereklilikleriyle ilgili yoğun şekilde çalışmaktayız. SGHM’nin 4 temsilciliği var, birisi de Kapadokya’da. Dolayısıyla sıcak hava balon operasyonlarını çok önemsiyoruz. Son yıllarda Türkiye’de bu sektör ziyadesiyle gelişti, bundan da büyük mutluluk duyuyoruz.” ifadelerini kullandı.

KÜN Rektörü Prof. Dr. Hasan Ali Karasar da sıcak hava balonculuğunda emniyet, teknoloji ve gelecek perspektiflerini ortak akılla organize etmek amacıyla çalıştayı düzenlediklerini söyledi.

Çalıştayın başarıyla tamamlanmasını dileyen Karasar, şunları kaydetti:

“Havacılık sektöründe, gelişen teknoloji ve değişen düzenlemelerle her geçen gün büyük dönüşüm gerçekleşmektedir. Sıcak hava balonculuğu da bu dönüşümden payını alarak artan emniyet standartları ve yenilikçi uygulamalarla değişim göstermektedir. Türkiye, sıcak hava balonculuğu alanında dünyanın önde gelen merkezi. Bu başarının altında SHGM, üniversite, pilotlar ve sektör bileşenleri ile macera turizmine gönül vermiş olanların çok büyük bir payı var.”

Konuşmaların ardından çalıştay oturumlarla devam etti.

Sivil havacılık sektöründe kurumsal dönüşümden sıcak hava balonlarında uçuş emniyeti ve operasyonel düzenlemelere kadar geniş bir yelpazede güncel düzenlemeler, teknolojik yenilikler ve gelecekteki potansiyel gelişmelerin ele alınacağı çalıştay, 14 Şubat Cuma günü sona erecek.

Related Posts

5 soruda İklim Değişikliği ile Mücadele Kanunu: “Parasını ödeyen kirletmeye devam edecek” eleştirisi

5 soruda İklim Değişikliği ile Mücadele Kanunu: “Parasını ödeyen kirletmeye devam edecek” eleştirisi

Başbakanlıktan uzaklaştırdılar, kültür bakanı oldu

Tayland’da görevden uzaklaştırılan başbakan, kültür bakanı oldu

ABD: Ukrayna’ya bazı silahların sevkiyatlarını durdurduk

Savunma Bakanlığı’nın stok incelemesi sonrası Patriot ve Hellfire füzelerinin de aralarında bulunduğu kritik mühimmatın gönderimi durduruldu

Kulislerden sızan dikkat çeken iddia: AKP’li üst düzey yönetici ‘Bu saatten sonra İmamoğlu cezaevinden çıkarsa biteriz’ dedi

CHP’nin “kurultay” davasının yansımaları sürerken; kulislerde tutuklu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na ilişkin dikkat çeken bir iddia gündeme geldi. Gazeteci Nuray Babacan, AKP’li bir üst düzey yöneticinin ‘Bu saatten sonra İmamoğlu cezaevinden çıkarsa biteriz’ dediğini öne sürdü.

MİT Başkanı Kalın Irak’ta temaslarda bulundu: Masada ‘Terörsüz Türkiye’ süreci ele alındı

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın, temaslarda bulunmak üzere Irak’ın kuzeyindeki Erbil’i ziyaret etti. Kalın, IKBY yetkilileriyle yaptığı görüşmelerde bölgesel barış, terörle mücadele ve Türkmenlerin durumu gibi başlıkları ele aldı.

İsrail, 14 Filistinli esiri serbest bıraktı

İsrail ordusu, 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze Şeridi’nden alıkoyduğu 14 Filistinli esiri aylarca tuttuktan sonra serbest bıraktı. Esirlerin, cezaevlerinde sistematik işkence ve kasıtlı tıbbi ihmal gibi uygulamalara maruz kaldıkları kaydedildi.