Microsoft Artık Otomatik OneDrive Yedeklemesini Zorunlu Kılıyor

Microsoft yıllardır kullanıcıları kendi ekosistemine dahil etmek için büyük çaba veriyordu. Şimdi ise yedekleme tarafında yeni bir gelişme var: OneDrive yedeklemeleri ilk kurulum aşamasından itibaren otomatik hale geliyor.

OneDrive, çoğunuzun bildiği gibi Google Drive ve iCloud’a benzer şekilde Microsoft’un bulut sürücü hizmeti. Microsoft Hesabı’na kaydolan herkes standart olarak 5 GB ücretsiz depolama alanından faydalanabiliyor. Apple ve Google cihazlarında çevrimiçi yedeklemeler sunuyor lakin her şey isteğe bağlı. Her ikisi de cihaz içeriğinizi senkronize etmeye başlamadan önce izin alıyor, bunları her zaman reddedebiliyorsunuz.

Ancak Microsoft, Neowin tarafından keşfedildiği üzere OneDrive yedeklemelerini varsayılan olarak açarak kullanıcılarını rahatsız edebilecek bir tutum sergiliyor. Temiz bir Windows 11 yüklemesini tamamlamak isteyen herkes şu anda yeni yükledikleri işletim sistemlerinde OneDrive masaüstü simgeleri ve sürücü klasörleri ile karşılaşıyor.

Dosyalarınızı bulut üzerinden yedeklemeyi tercih ediyorsanız, özellikle Windows Dosya Gezgini ile sorunsuz bir şekilde senkronize olduğu için OneDrive mükemmel bir seçenek. Bununla birlikte, kullanıcıların yalnızca belirli dosyaları yedeklemek istedikleri zamanlar var. Ayrıca herkes karmaşık dosyalardan uzak temiz bir bilgisayar ister. Otomatik OneDrive senkronizasyonu ise bu nedenlerden ötürü bazı kullanıcıların tepkisini çekebilir.

Microsoft açıkça kullanıcılarını kapalı ekosistemine doğru itiyor. Örneğin şirket, Windows 11 Microsoft Hesabı oturum açma bilgilerinizi yerel bir hesaba nasıl dönüştüreceğinize ilişkin resmi talimatları kılavuz sayfasından kaldırdı. Dolayısıyla, Windows 11’i yerel hesap bypass’ını kullanarak yüklemediyseniz, oturum açma hesabınızı dönüştürme talimatlarını bulmak için daha az resmi sonuç göreceksiniz.

Microsoft Edge, yükleme dosyasını indirdiğinizde size neden Chrome’a geçtiğinizi sorarsa şaşırmayın. Ayrıca farklı bir varsayılan tarayıcı ayarlamış olsanız bile, Başlat Menüsü’nden arama yaptığınızda sonuçlar Edge’de çıkıyor.

Microsoft’un hakkını teslim etmek gerekirse, OneDrive aylık 2 dolar ile piyasadaki en uygun fiyatlı bulut depolama seçeneklerinden biri. Dosya kaybı veya fidye yazılımı saldırısı durumunda sizi korumaya yardımcı olan dosya sürümleri gibi özellikleriyle oldukça sağlam bir hizmet. Ancak kullanıcıları herhangi bir şey için zorlamak doğru değil.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx