Muhtar Ve Kardeşini Demir Çubuklarla Darp Ettiler

Halktv.com.tr

Dehşete düşüren olan geçen 3 Haziran günü yaşandı. Hınıs’a bağlı Güzeldere köyünün muhtarı Mehmet Bingöl (70) ile kardeşi Yusuf Bingöl (61) ilçe merkezinde 15 kişinin saldırısına uğradı. Halk Akademi’den Çiğdem Tosun’un haberine göre, iki kardeşe demir çubuk ve sopalarla darp eden kişiler, çevredeki kişilerin de araya girmesine izin vermedi.

MUHTARIN KARDEŞİ ÖLDÜ

Bingöl kardeşler feci şekilde darp edildi. Yaralı haldeki iki kardeş, çevredekilerin desteği ile karakola götürüldü. İkili bir süre sonra Hınıs Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Yusuf Bingöl ağır yaralı şekilde kaldırıldığı hastanede bir hafta yaşam mücadelesi verdi. 13 Haziran’da kaldığı hastanede hayatını kaybetti.

AYNI AİLEDEN 6 KİŞİ TUTUKLANDI


(Solda Vedat Yürekseven, ortada Sedat Yürekseven ve sağda Ferhat Yürekseven)

Olay sonrası birçok kişi gözaltına alındı. Bingöl kardeşlere saldırarak bir kişinin ölümüne neden olmakla suçlanan kişilerden biri çocuk 6 kişi tutuklandı. Ferhat Yürekseven, Vedat Yürekseven ve Sedat Yürekseven tutuklandı.

TÜM MERALARI ELE GEÇİRDİLER

Olaya ilişkin Halktv.com.tr’nin görüştüğü kişiler, bölgede yıllardır kendilerine baskı uygulayan bir çetenin varlığına işaret etti. Bu kişiler “Şiddet ve tehdit kullanarak köylüleri sindirip haklarını gasp ediyorlar. Meraları ele geçirdiler. Bu aile, zamanla sistematik bir şekilde çeteleşmiş durumda. Halkı korkutarak etki alanlarını genişlettiler. Bu kişiler hakkında birçok kez şikâyet başvuruları yapıldı. Ancak, gördükleri baskı nedeni ile bu başvurular geri çekildi” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx