Pilot olma hayali kuran Tayra Lokumcu havada ralli yapacak

Kazanın ardından yüzünde oluşan iz nedeniyle askeri pilot olamayacağını öğrenen Lokumcu, hedefinden vazgeçmedi.

Sivil Havacılık Yüksekokulu’nu tamamlayarak pilot oldu.

Şimdi, İtalya’da ‘uçak rallisi olarak bilinen Uluslararası 6’ncı Göl Hava Rallisi’ne katılacak.

Türkiye, ilk defa Tayra ile yarışmada temsil edilecek.

BİR İLK OLACAK

İddialı olduğunu belirten Lokumcu, “Jet uçaklarıyla uçmak istiyordum. Askeri pilot olacaktım. Kaza sonucu olamayacağını anladım. Pilot olma hayalimi sivil havacılık üzerinden sürdürdüm.

Her yıl düzenlenen geleneksel bir yarışma. Rota, tek motorlu uçakla doğru zamanlama ile tamamlanmaya çalışılıyor. Yarışmada erkek ya da kadın pilot temsili daha önceki yıllarda olmadı. Bu yıl ilk kez ben temsil edeceğim” diye konuştu.

Lokumcu, katılacağı yarışmanın uçak rallisi olduğunu söylediğinde herkesten farklı tepkiler aldığını aktardı. Ailesini ikna etmenin de kolay olmadığını anlatan Lokumcu, “Herkesin aklına hız ve akrobasi geliyor. Ancak sonrasında, olayı açıkladığımda gurur duydular” dedi.

1913 POSTACILIĞI

Organizasyon Başkanı Enrico Guggiari, yarışın 1913 yılındaki geleneklere bağlı kalınarak yapıldığını söyledi. Eski posta servisini yeniden canlandırmak için yapılan bir organizasyon olduğunu anlatan Guggiari, “İtalya’da posta idaresinin desteklediği 10 ülkenin katıldığı bir yarışma. Tayra’nın yetenekleri çok dikkat çekti. O nedenle davet ettik” diye konuştu. Lokumcu, önümüzdeki günlerde İtalya’ya giderek yarışmaya katılacak.

patronlardunyasi.com

Author: Seher Alp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir