Winamp MP3 Çalar, Gerçek Hayata Linamp Projesiyle Döndü

Dijital dünyadaki ilk MP3 çalarlardan biri olan Winamp, bir bilgisayardan ziyade fiziki olarak hayata geçirildi. Winamp’ın gerçek hayatta vücut buluş hali olan Linamp’ın tasarımı, klasik kullanıcı arayüzünü daha eski tarihlerde kullanılan ev ses sistemleriyle birleştiriyor.

Nostalji yaratan Linamp sistemi 32 GB SD karta sahip bir Raspberry Pi 4B tarafından desteklenmekte. Spektrum analizörü görselleştirmesi ve çalan parçanın kayan sanatçı/başlık bilgileri de dahil olmak üzere klasik Winamp kullanıcı arayüzünü görüntülemek için 7,9 inçlik ekstra geniş bir dokunmatik ekran kullanılmış. Mesleği yazılım mühendisliği hobisi ise maker’lık (bir şeyler üreten kişi) olan Rodmg, tüm projeyi kendi tasarladı ve inşa etti.

Ekran, Qt widget’ları ile C++ dilinde yazılmış özel bir Qt 6 uygulaması ile Dietpi tarafından çalıştırılıyor. Geliştirici, “meydan okumak ve yeni şeyler öğrenmek istediği” için bu şekilde programlama yapmayı seçtiğini söyledi. Özel uygulamayı geliştirirken, ekranda ses görselleştirmesini çalıştırmak için kullanımdan kaldırılan işlevselliği yeniden uygulamak zorunda kaldı.

Rodmg, Winamp’ı fiziksel bir nesne olarak hayata geçirmek için kasayı sacdan inşa edilecek şekilde tasarladı. İlham kaynağı ise birlikte büyüdüğü ve hala sahip olduğu bir Aiwa müzik setiydi. Nostalji yaratan mühendis Aiwa radyoyu parçalarına ayırdı, fotoğraflarını çekti, ölçümlerini yaptı ve ardından bunları tasarım için ilham kaynağı olarak kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx